Museumhaven vol gastschepen | Acrobaten in kranen | Vaar mee naar Maassluis | Allerlaatste kans: Maritieme Meesterwerken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
 
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie.
 
Fb   In   Tw   Insta   MARITIEM MUSEUM
$afbeeldingalttekst1
 
Maritiem Festival: Zwier de zomer uit!


We sluiten de zomer bruisend af met het Maritiem Festival, van 27 augustus t/m 4 september!

Het Maritiem Festival heeft een vol programma voor jong en oud: schepen liggen boord aan boord en een trapeze-artiest slingert in de kraan. Op het kidsplein zijn workshops, zoals zeilen beschilderen en varen met modelbootjes. Ook is er een interactief klaslokaal én workshops smeden of scheepjes bouwen.

 
Ontdek alles Pijl
 
 
Laatste kans voor Maritieme Meesterwerken
$afbeeldingalttekst1
S

De tentoonstelling Maritieme Meesterwerken, waarmee Boijmans Van Beuningen bij ons voor anker ging, is alleen nog te zien t/m 4 september. Grijp dus je - allerlaatste - kans op een bezoek tijdens het Maritiem Festival! Deze exclusieve expo vertelt maritieme verhalen door zes eeuwen (schilder)kunst.

S
Boek snel je tickets Pijl
 
 
Trossen los! Vaartocht naar Maassluis
S

Op 18 september maak je een onvergetelijke vaart naar Maassluis, de grootste stad langs de Nieuwe Waterweg. Omdat de waterweg 150 jaar bestaat, kun je mee met deze speciale vaart, inclusief lunch en snacks. In Maassluis zijn extra activiteiten. Of ga juist met een sleepboot van Maassluis naar onze museumhaven!

S
Stap aan boord Pijl
Boord aan boord in de museumhaven
$afbeeldingalttekst1
S

Bij het Maritiem Festival kun je je hart ophalen in de Maritiem Museum Haven. Die ligt namelijk tjokvol gastschepen! Een greep uit de gastenlijst: spitsgatsalonkruiser Mr. P.L.F. Blussé, beurtvaartschip Niets zonder Gods zegen, rijnstroom sleepboot Lambert en oestervisser Hedwig Maria.

S
De hele gastenlijst Pijl
 
 
 
De Maaltuin: dineren op de plek waar de haven begon
$afbeeldingalttekst1
S

Het Maritiem Museum verwelkomt De Maaltuin. Dit reizende restaurant meert vanaf 15 september bij ons aan. Met De Maaltuin ervaar je de museumhaven op een nieuwe manier: je wandelt langs maritiem erfgoed en schuift aan op het dek of in één van de schepen. Bij het 5-gangen diner vertelt elke gang een verhaal: zo beleef je maritieme geschiedenis, op de plek waar Rotterdamse haven ooit ontstond.

S
Meer weten? Pijl
 
 
Expo Dealen met drugs: Waar trek jij de lijn?
S

Drugshandel levert onvoorstelbaar veel geld op: een kilo coke is bij aankomst in de Rotterdamse haven zo'n 25.000 euro waard en op straat verdubbelt deze prijs. En wist je dat de VOC al het monopolie op de Nederlandse opiumhandel bezat? De staat nam dit vervolgens zonder schroom over. Pas in 1919 werd drugs illegaal. 

S
Nieuwsgierig? Pijl
Zomer = lekker afkoelen met ijs bij Loeve
$afbeeldingalttekst1
S

Het weer is echt zomers: tijd voor ijsjes! Daarvoor ben je aan het goede adres bij Loeve in onze museumhaven. Je vindt daar prijswinnend ijs, écht goede koffie en versgebakken wafels om van te watertanden. Loeve is vernoemd naar de oude kreek, die in 1598 het prille begin was van de Rotterdamse haven. 

S
Kies jouw smaak Pijl
 
 
Agenda
$afbeeldingalttekst1
 
S

t/m 28 augustus
Historische rondvaarten

27 aug t/m 4 sept
Maritiem Festival

t/m 4 september
Laatste kans: Maritieme Meesterweken

t/m 30 oktober

Laatste kans: Dealen met Drugs

De hele zomer
Onze smid in actie

De hele zomer
Schepen te gast

De hele zomer
Rondleiding museumhaven

De hele zomer
Rondvaart Maritiem District

 
 
Alle activiteiten Pijl
 
Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity
Openingstijden
Entreeprijzen
Adres & route
Tentoonstellingen
Activiteiten
Onze collectie
Over het museum
Steun ons
Onze partners
De nieuwsbrief van Maritiem Museum wordt op uw verzoek per e-mail naar u verzonden.
Klik hier om u uit te schrijven of om uw gegevens te wijzigen.
Maritiem Museum