Veel nieuwe samenwerkingen | Rondvaarten | Nieuwe Professor Plons
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‍ 
 
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie.
 
Fb   In   Tw   Insta   MARITIEM MUSEUM
$afbeeldingalttekst1
 
DE WIND IN DE ZEILEN!

 

We hebben de wind weer in de zeilen! Na twee stormachtige jaren zijn onze bezoekers deels terug, mogen we onze partners weer begroeten en komt ons programma weer op stoom. Zo is de Stadsgraanzuiger 19 weer terug in Rotterdam deze zomer na het eerste deel van een grondige restauratie. Deze vertrekt binnenkort naar ‘co-ouder’ Museum aan de Stroom in Antwerpen, maar voor nu blinkt de elevator weer tussen onze andere varende topstukken in de museumhaven. Recent bezegelde Het Havenbedrijf het hoofdsponsorschap van onze nieuwe expositie ‘Bestemming Havenstad’ die we in december openen en ook Partner Van Oord, een van de founding fathers van de Offshore Experience, verlengde de samenwerking met het museum. Ook Verolme Trust zette hun handtekening om samen meer leerlingen van het basisonderwijs, VMBO en technasia in heel Nederland enthousiast te maken voor techniek. Wij danken al onze Partners voor hun bijdrage. Samen maken we meer impact, nu en in de toekomst. Dat was ook de boodschap die we onze Patroons en relaties meegaven tijdens het recente Patroonsdiner waarbij we een nieuw ambitieus plan presenteerden voor een nieuwe Professor Plons tentoonstelling die in het teken zal staan van één van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van dit moment: de klimaatcrisis. We zoeken partners voor de realisatie van dit ambitieuze plan, investeert u met ons mee in de jeugd?

 

Bert Boer, Algemeen directeur
Chris Opgenoort, Directeur bedrijfsvoering

 
 
 
Havenbedrijf Rotterdam hoofdsponsor ‘Bestemming Havenstad’
$afbeeldingalttekst1
S

Het Havenbedrijf Rotterdam wordt hoofdsponsor van de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’ die december 2022 opent. Met de ondertekening van de sponsorovereenkomst werd de samenwerking tot en met 2028 bezegeld. Het hoofdsponsorschap van het Havenbedrijf stelt het museum in staat om de grote ambities die we hebben met de nieuwe tentoonstelling ‘Bestemming Havenstad’ te realiseren. De tentoonstelling toont de impact van de haven op de ontwikkeling van de stad, vroeger, vandaag én morgen. Een actuele, urgente tentoonstelling over de ontwikkeling en innovatie van de havenstad en de keerzijde ervan met verregaande sociale of maatschappelijke gevolgen. We gaan hiervoor in gesprek met bewoners van de stad en nodigen ieder jaar een gastcurator uit om zijn/haar eigen visie op de maritieme vraagstukken van de toekomst te geven.

S
Lees meer Pijl
 
 
 
Investeert u met ons mee in de jeugd?
$afbeeldingalttekst1
S

Afgelopen week ontvingen we onze Patroons en relaties tijdens het jaarlijkse Patroonsdiner die dit keer geheel in het teken stond van een ambitieus nieuw plan. Eind 2023 openen we de vijfde versie van het succesvolle Professor Plons tentoonstellingsconcept: ‘Wij en de oceanen: de toekomst van de zee’ (werktitel). Met deze nieuwe tentoonstelling voor kinderen tussen 4 en 12 jaar én hun (groot)ouders vertelt het Maritiem Museum 7 jaar lang een inspirerend en positief verhaal over de kansen die de zee biedt om de problemen rondom het klimaat, vervuiling en energietransitie te helpen oplossen. De expo adresseert hiermee één van de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen van dit moment: de klimaatcrisis. Ook met deze nieuwe tentoonstelling zoeken wij als museum de actualiteit op en durven we een vernieuwende presentatie te maken. We zijn op zoek naar partners voor de realisatie van dit plan.

S
Lees meer Pijl
 
 
 
Verlenging samenwerking Verolme Trust
$afbeeldingalttekst1
S

De Stichting Verolme Trust en het Maritiem Museum in Rotterdam verlengen hun samenwerking om meer leerlingen van het basisonderwijs, VMBO en technasia in heel Nederland enthousiast te maken voor techniek. Met het doel hen te inspireren die vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor ‘de uitdagingen van morgen’.

S
Lees meer Pijl
 
 
 
Vlaamse overheid steunt restauratie graanzuiger
$afbeeldingalttekst1
S

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Matthias Diependaele, tekende onlangs voor voortzetting van de restauratie van de Stadsgraanzuiger 19. De Vlaamse Overheid kent een premie van 458.240,00 euro toe. Het Maritiem Museum Rotterdam en het Museum aan de Stroom in Antwerpen zijn "co-ouder" van dit unieke varende erfgoed.

S
Lees meer over de restauratie Pijl
 
 
 
Verlenging Partnerschap met Van Oord
$afbeeldingalttekst1
S

Als sinds lange tijd is Van Oord een belangrijke Partner van het Maritiem Museum, zo waren zij ook een van de founding fathers van de Offshore Experience. Als internationale maritieme aannemer ligt de focus van Van Oord op baggeren, landinfrastructuur in Nederland, offshore wind en olie & gas infrastructuur. Samen met opdrachtgevers en stakeholders dragen zij bij aan een betere wereld voor de toekomstige generaties door Marine ingenuity te leveren. Wij zijn trots op de voortzetting van ons partnerschap met Van Oord.

S
Lees meer Pijl
 
 
Schuif aan bij de Maaltuin
S

Dit jaar werkt het museum voor het eerst samen met De Maaltuin, een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, paleizen, musea of botanische tuinen. Met De Maaltuin maken gasten op ongedwongen manier kennis maken met de verhalen van deze bijzondere plekken en genieten van een diner met een uniek en op de locatie geïnspireerd menu. De Maaltuin is tijdelijk te gast in de museumhaven. Er is een beperkt aantal plekken.

S
Schuif je aan? Pijl
Burgemeester ontvangt Hudson
$afbeeldingalttekst1
S

Museumschip Hudson was de tot en met 8 mei te gast in onze haven. Het schip werd ontvangen door burgemeester Aboutaleb en 'overgedragen' door burgemeester Haan van Maassluis, waar het schip normaal ligt.

De samenwerking met de haven van Maassluis heeft dit jaar extra betekenis door de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg.

 

S
Meer schepen te gast Pijl
 
 
$afbeeldingalttekst1
 
Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity   Van Oord Marine ingenuity
Openingstijden
Entreeprijzen
Adres & route
Tentoonstellingen
Activiteiten
Onze collectie
Over het museum
Steun ons
Onze partners
De nieuwsbrief van Maritiem Museum wordt op uw verzoek per e-mail naar u verzonden.
Klik hier om u uit te schrijven of om uw gegevens te wijzigen.
Maritiem Museum