Zo wek je zelf energie op | Tips om wachten te voorkomen | Hoeveel werkhandschoenen gingen er eigenlijk doorheen? | Gratis tour | Making of How we ditched the Dutch
Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie.

Kerstvakantie

Maritiem

transparant

Van zaterdag 23 december t/m zondag 7 januari ga je op zoek naar energie in het Maritiem Museum! In de Offshore Experience (8+) ontdek je het uitdagende werk van kraanmachinisten en helikopterpiloten of zak je af naar de zeebodem. Met de 'Energie Installatie' ben je zelf een energiebron, als je windmolens laat draaien en zonnepanelen oplaadt. Je kunt ook aanschuiven bij één van de spectaculaire shows van Mad Science.

transparant

Vandaag mochten we de 200.000ste bezoeker van de Offshore Experience ontvangen: Sabine Dombek. Mede dankzij deze hitexpo werd 2017 voor ons een recordjaar met 12% meer bezoekers. We vernieuwden onze museumhaven, openden nieuwe tentoonstellingen, lanceerden een app en hadden ruim 100 evenementen en activiteiten. Het was aanpoten en ook dát is terug te zien in ons jaaroverzicht: ruim 250 paar werkhandschoenen gingen er het afgelopen jaar doorheen.

transparant

Wist je dat de gratis Maritiem Museum App je zo maar meeneemt door de vernieuwde museumhaven? En dat je er ook een speciale souvenir mee kan krijgen? De nieuwe app werd in 2017 al 5.250 keer gebruikt. Download 'm ook en gebruik de app om jouw museumbezoek onvergetelijk te maken.
transparant

De moeder van de Russische Andrey vroeg zeelui om een bericht te sturen naar haar zieke zoontje. Ook onze kapitein Hans Keller sprak een boodschap voor hem in. Hans wenst de jongen een mooie verjaardag: Andrey wordt eind deze maand 8 jaar.
transparant

Ter gelegenheid van 'How we ditched the Dutch' geeft Joris Luyendijk een lezing in het Maritiem Museum, samen met conservator Jeroen ter Brugge. De kaartjes gaan begin 2018 in de verkoop, maar de datum kun je alvast noteren: donderdag 22 februari.
transparant

Wil je snel nog iets kopen voor onder de kerstboom? Of jezelf iets cadeau doen voor een goed begin van het nieuwe jaar? Onze museumwinkel heeft een speciale eindejaarsactie: van 23 december t/m 7 januari ontvang je maar liefst 25% korting op alle kalenders.
transparant

Wat was het bijzonder, het MidwinterHoorn-Concert in onze haven afgelopen vrijdag. De dagen worden weer langer. Daarom kwamen een aantal blazers uit de Achterhoek om, samen met acht scheepshoorns, een compositie van Christine Cornwell te spelen.
transparant

Het belooft druk te worden in de vakantie. Zeker ook bij de Offshore Experience, omdat daar steeds een beperkt aantal bezoekers naar binnen kan. Maar we kunnen ons voorstellen dat je liever niet aansluit in een wachtrij...
transparant

Bij de Offshore Experience schreef de 11-jarige Stijn zich in op deze nieuwsbrief en daarmee won hij een helikoptervlucht boven de Rotterdamse haven. Afgelopen zondag steeg hij op, samen met zijn moeder. Een heel avontuur.

transparant

De professor van Mad Science is weer van de partij in de vakantie. Bekijk zijn proefjes in een spectaculaire show van 20 minuten. Hij treedt meerdere keren op. Wat je nog niet wist, kun je dan te weten komen.
transparant

Hoe kwam de tentoonstelling 'How we ditched the Dutch' eigenlijk tot stand? Op vrijdag 12 januari onthullen conservators Jeroen ter Brugge en Irene Jacobs de achtergrond van deze expo over de kaping van de laatste VOC-vloot.

Facebook Twitter Youtube
transparant
De nieuwsbrief van Maritiem Museum wordt op uw verzoek per e-mail naar u verzonden.
Klik hier om u uit te schrijven of om uw gegevens te wijzigen.